SemperPri scrie: Parodontax + stomatolog.
Primul: contine fluor,accesati pagini care nu sunt scrise de stomatologi
Al doilea: esti un profit pentru el
Niciunul nu va va vindeca.Trebuie sapat mai adanc.
SemperPri scrie: Parodontax + stomatolog.
Vaporii ţigărilor electronice conţin patru substanţe cangerigene, care în unele cazuri, sunt în concentraţii de 10 ori mai mari decât în fumul ţigărilor clasice, avertizează oamenii de ştiinţă niponi.Cristi scrie:Ce parere aveti de stirea asta:
https://ro.stiri.yahoo.com/verdict-nipo ... 57025.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Spor la vapat sub ohm, la zeci de wati...stiri.yahoo.com scrie:Cercetătorii admit însă că nivelurile de formaldehidă nu sunt constante: „Concentraţia acesteia a variat în decursul experimentelor şi în special atunci când firul rezistiv integrat s-a supraîncălzit“, a menţionat cercetătorul.
Am observat acest comportament al vaperilor, foarte agresiv cand cineva spune ca tigara electronica nu e tocmai sanatoasa... imediat si placa "campanie facuta de tutunosi, va dati seama cat pierd... etc".twain scrie:Pai, va dati seama ce pierderi ar avea industria tutunului daca s-ar afirma in unanimitate ca tigarea electronica este mult mai putin nociva, mai ieftina? Si asa au pierdut si pierd averi prin interzicerea reclamelor, popularizarii... Nu pe acelasi motiv a fost aruncat in ocean Rudolf Diesel, inventatorul motorului care-i poarta numele, in calatoria sa intre continentul american si european?!? Concurenta e apriga... "banii vorbeste"!
Salut , dupa cum am mai spus , voi continua pe masura ce mai gasesc in functie de timpul care il am la dispozitie , pe net cu varu Gogu , sa pun pe forum diverse fise tehnice despre produsele care le inhalam la vapat .
Dupa cum stiti , sau daca nu stiati aflati acum , la marginea comunei Lehliu Gara , langa autostrada soarelui , compania Martifer a deschis de ceva timp o fabrica care are ca produse finite : ulei brut si biodiesel ca produs principal si glicerina ca produs secundar . Produsele sunt obtinute din cereale cum ar fi : rapita , floarea soarelui , soia , etc.
Cum eram curios am vrut sa vad cum se fabrica glicerina vegetala dar live nu am reusit sa ajung acolo daca nu ai pe cineva cunoscut asa ca am dat peste PDF-ul asta care contine absolut tot procesul tehnologic de fabricare al uleiului brut si biodieselului ca produs principal si glicerinei vegetale ca produs secundar ( nu cred ca exista fabrica special conceputa sa produca numai glicerina PG sau VG ci aceasta e produsa numai ca produs secundar , PG-ul ca produs secundar al distilarilor produselor petroliere si VG-ul ca produs secundar al obtinerii biodieselului )
PDF- ul cu tot procesul tehnologic :
http://arpmag.anpm.ro/upload/17215_175% ... %20SRL.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
ati fi uimiti sa vedeti cam ce produse chimice folosesc , unele destul de periculoase cum ar fi acizii dar acestia au o mare calitate ca sunt complect solubili in apa
Si aici un site despre aceasta companie :
http://www.wall-street.ro/articol/Compa ... nesti.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Si ca o paranteza mai am de facut un comentariu :
Ce-mi place la o companie straina :
-se duce intr-o tara mai slab dezvoltata economic datorita guvernantilor marinimosi cu propria punga ( din vistieria tarii ca nu se cunoaste de ex. Ro )
-Cu ajutorul executivului ( guvern ) marinimos cu el insusi ( a se citi spaga ) demareaza un mare proiect in valoare de 'nspe milioane de euro
-bineinteles cu bani luati de la bancile romanesti ( nici macar nu au adus valuta forte in tara de ce ar avea tara nevoie de ea ? )
-proiectul consta in construirea unei rafinarii brute ( cu mana de lucru locala care e mai ieftina ) care dupa cum se stie daca nu e intretinuta polueaza destul de mult ( de ex. in Ro care e vecina cu portugalia la un metru pe harta )
-foloseste cerealele tarii in care se afla rafinaria ( de ex. Ro ) si tara respectiva importa de data asta pe valuta forte ( ca doar are de unde ) pentru consum alimentar probabil din tara de unde e compania .
-Si cireasa de pe tort :
Aceasta rafinarie nu produce mai nimic pentru uz intern , totul se duce la export si valuta forte odata cu exportul , iar tara ramane doar cu bani pe TVA si aia in lei calculati la la cursul BNR si ala preferential mai in jos .
-Si uite asa datorita sistemului economic de tip occidental bazat pe cerere ( spaga ) si oferta ( mita ) ajunge o tara imperiu financiar ( nu investeste decat o mica parte ) iar alta imperiu al datoriei (ca se imprumuta la FMI pentru cereale de consum intern , gaze pentru rafinarie , etc. ) si saraciei ( salarii mult mai mici decat in EU )
In sfarsit am dat si de substantele chimice folosite ca coloranti si arome .100% se folosesc in alimentatiesi pe scurt sunt denumite E-uri . Cineva pe forum a spus la un moment dat ca sol. de ciocolata nu este bruna la culoare ci este rosie si in sfarsit am gasit raspunsul : colorantul Brun HT adica E 155 nu e solubil in apa .
Pun si un link si care e interesat sa-si piarda 2-3 ore sa citeasca ( cum am facut eu ) tot despre coloranti v-a avea ce invata :
http://www.ertrag.ro/arome.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Aromele sunt (amestecuri de) substan?e utilizate pentru a da gust ?i/sau miros alimentelor.
Diferite clase de arome sunt definite prin lege, cum ar fi substan?e de arom? naturale, identic-naturale sau artificiale, preparate aromatice de origine vegetal? sau animal?, arome de proces sau arome de afumare.
Aromatizan?ii naturali sunt substan?e de arom? sau preparate aromatice extrase din materii animale sau vegetale ?i nu sunt ulterior modificate sau schimbate chimic. Un exemplu este extractul de vanilie.
Aromatizan?ii identic-naturali sunt substan?e identice din punct de vedere chimic cu cele naturale, dar ob?inute prin procese chimice sau prin modific?ri chimice ale altor substan?e naturale. Un exemplu este vanilina, un compus identic cu vanilina din vanilie, dar care nu este ob?inut din p?st?ile de vanilie.
Aromatizan?ii artificiali (sau sintetici) sunt substan?e ob?inute prin sintez? chimic? sau modific?ri chimice ale substan?elor naturale, dar care nu sunt prezente în produsele naturale.
Un preparat aromatic este un produs de origine natural?, dar f?r? un grad mare de purificare. De exemplu sucul concentrat de mere poate fi definit ca un preparat aromatic.
Aromele procesate sunt formate din substan?e ob?inute prin procesare, în principal prin încalzire. Un exemplu comun este caramelul, care este produs prin înc?lzirea zah?rului.
Aromele de afumare reprezint? extracte de fum utilizate în procedeele tradi?ionale de afumare a produselor alimentare. Acestea sunt ob?inute prin colectarea fumului într-un fluid, care poate fi folosit în diferite procese de produc?ie.
UE a realizat o list? cu substan?ele de arom? care pot fi utilizate în alimente. Aceast? list? (74 pagini, in limba englez?) poate fi g?sit? la: http://europa.eu.int/comm/food/fs/sfp/a" onclick="window.open(this.href);return false; ... v02_en.pdf ?i un registru suplimentar la: http://europa.eu.int/comm/food/fs/sfp/a" onclick="window.open(this.href);return false; ... v03_en.pdf .
Detalii produse
• COLORANTI ALIMENTARI (E100-E182)
Colorantii reprezinta combinatii organice, sintetice sau naturale, care au proprietatea de a colora produse alimentare lipsite de culoare, a restabili o culoare sau a potenta o aroma.
Colorantii alimentari trebuie sa indeplineasca anumite conditii fizico-chimice, sa nu fie toxici si sa fie avizati de legislatia sanitara. Acestia pot avea atat surse naturale cat si artificiale.
Coloranti folositi in industria alimentara si distribuiti de firma ERTRAG :
Coloranti sintetici, obtinuti prin sinteza chimica, au o putere de colorare mare si sunt mai ieftini decat cei naturali.
• azorubina (carmoisina) E 122 - pulbere rosie, solubila in apa, putin solubila in alcool etilic.Puritatea substantei coloranta active peste 85%.
• tartrazina (galben) E 102 - pulbere oranj, solubila in apa. Puritatea substantei coloranta active peste 85%.
• ponceau 4R (rosu) E 124 - pulbere de culoare rosie, solubila in apa, glicerina si alcool etilic. Puritatea substantei coloranta active peste 82%.
• orange S - sunset yellow (portocaliu) E 110 - pulbere oranj, solubila in apa. Puritatea substantei coloranta active peste 85%.
• quinolina (galben) E 104 - pulbere galbena solubila in apa.
• albastru patent (albastru) E 131 - Puritatea substantei coloranta active peste 85%.
• albastru briliant (albastru) E 133 - pulbere solubila in apa. Puritatea substantei coloranta active peste 85%.
• indigotina (albastru) E 132 - pulbere solida solubila in apa si alcool etilic.
• green (verde) E 102, E 133 - pulbere solida
• negru briliant BN (negru) E 151 - pulbere solida solubila in alcool etilic. Puritatea substantei coloranta active peste 80%.
• brun HT (brun) E 155 - pulbere brun-roscata insolubila in apa
Firma ERTRAG comercializeaza coloranti lichizi, cu dozare de 3-5 : 1000, pentru utilizare in patiserie, dulciuri si cofetarie.Colorantii lichizi sunt ambalati in bidoane de 5 si 20 kg.
Culori: galben, portocaliu, rosu, albastru, verde.
Coloranti naturali: sunt substanele care se obtin prin extractie din plante, frunze flori (antocianii), sfecla rosie (betaciane), regnul vegetal si animal (carotenoide) s.a.
• curcumina (galben) E 100 - pulbere galbena, insolubila in apa. Folosit la margarina, emulsii de grasimi, vin, bitter, gemuri, jeleuri, marmelade, carnati, pateuri, peste.
• riboflavina (galben) E 101 - pulbere galben-oranj, solubila in apa si insolubila in alcool.
• beta-caroteni (galben-portocaliu) E 160 - suspensie solida, lichida sau emulsie, insolubila in glicerina si propilenglicol. Se foloseste la: bomboane, crème, sucuri de fructe, branzeturi, margarine, cartofi prajiti, uleiuri vegetale.
• caramel (brun) E 150 - pulbere si substanta lichida vascoasa, este folosit la patiserie, panificatie, bere, bauturi racoritoare si alcoolice, gemuri, jeleuri, marmelade, carnati, pateuri, peste.