Vapatul poate fi nociv

hitzuzu
utilizator junior
Posts: 156
Joined: Tue Jul 29, 2014 11:57 am

Re: Vapatul poate fi nociv

Post by hitzuzu » Tue Aug 26, 2014 4:16 pm

Pe lângă senzatia de ceva in gat simti arsuri in stomac, zona inimii, capul pieptului, gust ciudat in gura si flegma verzuie vascoasa?orasanunick
utilizator junior
Posts: 122
Joined: Fri May 16, 2014 2:41 pm
Location: Bucuresti

Re: Vapatul poate fi nociv

Post by orasanunick » Tue Aug 26, 2014 6:46 pm

Pai cam asa am facut si eu...am scazut si am vazut ca nu merge si am urcat la loc...
@hitzuzu la inceput ma intepa in capul pieptului din cauza nivelului mare de nicotina...acum e totul ok...doar nodul acela in gat e...dar o sa iau ceva pg si amestec poate se schimba gustul
Sent from my Nokia Lumia 520 using Tapatalk

User avatar
AWE
utilizator experimentat
Posts: 273
Joined: Tue Dec 24, 2013 11:32 am
Location: TM

Re: Vapatul poate fi nociv

Post by AWE » Mon Sep 01, 2014 11:56 am

Motanel05 wrote:Pe un forum strain (nu mai stiu care...) am citit afirmatia unui chimist de profesie, care afirma ca cele mai nocive "chimicale" la vapat provin din...arome! Se afirma ca, compozitia chimica a aromelor este declarata secreta de producatori, dar, ele contin multe elemente chimice foarte daunatoare organismului.
Da. Gasisem undeva o lista cu componentele dintr-o banala aroma alimentara, erau 14 substante chimice diferite! Cred ca stim deja cu totii ca momentan nu exista propriu zis, arome destinate lichidelor de vapat, in general sunt pur si simplu arome alimentare, care desi sunt certificate pentru a fi inghitite nu sunt verificate dpdv al efectelor pe care le pot genera la inhalare.

Solutia ar fi simpla: vapam baza cu nicotina si evitam aromele pana cand cineva o sa produca arome speciale pt vapat. Din pacate am incercat, nu e nici o scofala si satisfactia se duce instant in jos fara aroma... Pana una alta eu incerc sa tin dozajul de aroma la un minim la care inca sa se simta ceva acolo.

Alta varianta ar fi utilizarea de arome concentrate, 2-3 picaturi la 10ml, macar nu e 10-15% continut neidentificabil in lichidele preparate :)

andriipopa75
utilizator incepator
Posts: 43
Joined: Mon May 30, 2016 2:50 am
Location: craiova

Re: Vapatul poate fi nociv

Post by andriipopa75 » Thu Jul 21, 2016 9:42 am

Asa cum s-a mai spus, fiecare aroma este un cocktail de anumite chimicale, nespecificate pe eticheta produsului , de aici si riscul sporit de a te intoxica cu unele arome.
PG-ul este clar iritant si cum marea parte a aromelor concentrate sunt realizate cu pg, este greu sa vapezi 100% vg.
Din pacate, vapatul la ora asta e o loterie, eu renunt la orice ma deranjeaza, dar pe termen lung nu se stie.

Post Reply