Review chargere si acumulatori XTAR - Cristian

cristian
veteran
veteran
Mesaje: 2374
Membru din: Sâm Iun 29, 2013 10:25 pm

Review chargere si acumulatori XTAR - Cristian

Mesaj de cristian »

La propunerea lui Gabriel care administreaza http://www.lanterneled.ro , am primit un pachet cu 2 incarcatoarea si mai multe tipuri de baterii in vederea testarii acestora.
Doresc sa precizez ca initiativa a fost a lui Gabriel, care in urma unor discutii pe forum, mi-a trimis un pachet cu o valoare considerabila pentru a obtine o parere obiectiva despre produsele in cauza. I-am promis ca asa va fi.
Prefer sa pun ambele subiecte in acelasi topic (chargere si acumulatori).

Am primit pachetul odata cu Alex si cu inca un coleg (va posta si el la timpul potrivit). Am testat fiecare separat astfel incat opiniile sunt personale.

Parerile vor fi ca din partea unui utilizator obisnuit, nu ca ale unui electronist.

Asa cum se vede cu ochiul liber, sit-ul este indreptat catre nisa lanternelor LED, dar acumulatorii si incarcatoarele se pot utiliza si in nisa tigarilor electronice, la moduri mecanice si electronice, dupa preferinte.

In primul rand m-a impresionat grija cu care au fost ambalate produsele, fiecare baterie in cutia ei si incarcatoarele sigilate, cu instructiuni de folosire si certificate de la firma producatoare. Toate produsele protejate in folie cu bule cu inchidere autoadeziva.

Imagine

Produse de firma Hong Kong XTAR Co., Ltd.

Incarcatoare/chargere XTAR

Imagine

1. XTAR WP2 II (model 2014)

Imagine
Imagine

Caractersiticile tehnice, detalii despre functionalitatea acestuia si probe la incarcare se pot gasi aici http://lygte-info.dk/review/Review%20Ch ... %20UK.html" onclick="window.open(this.href);return false; unde sunt descrise testele si pozate graficele in urma testelor.
Din punctul meu de vedere, este un incarcator foarte bun si cred ca nu are rost sa fac comparatie cu ce am mai folosit, deoarece acesta face parte deja din nisa profi.
Vine cu incarcator de priza UE si incarcator de masina. Nu contine distantiere deoarece acest model nu foloseste distantiere. Are doua canale de incarcare independente.
Reglajul incarcarii se face manual, printr-un switch cu trei pozitii: 1A, 0.5 A si USB.
Pozitia USB este utilizata atunci cand incarcatorul este folosit ca powerbank – pentru un telefon mobil de exemplu. Iesirea USB duce un maxim de 0.5 A/5V. Pentru functia de powerbank se foloseste o singura baterie in locasul indicat de producator (stanga).
L-am folosit la incarcarea bateriilor 18650 si 18350, primele la 1A si cele din urma la 0.5 A pentru a determina timpul de incarcare care este la jumatate fata de un TR-001 de exemplu. Totusi nu l-as caracteriza ca “incarcator rapid”. La finele incarcarii bateriile au 4.18 V, incarcatorul duce bateriile aproape de 4.2 V din motive de protejare a acestora.
Una dintre functiile interesante este cea de reparare a bateriilor descarcate accidental sub valoarea de 2 V, pe care, din fericire, nu am avut ocazia sa o testez.
Alte facilitati se gasesc in brosura aparatului care poate fi descarcata de aici http://www.lanterneled.ro/incarcatoare/ ... 16340.html
Nu face nici un zgomot la incarcare.

2. XTAR VP1

Imagine
Imagine

Contine chargerul, incarcator de priza UE si separat pentru masina, manual in limba engleza.
Cu o electronica asemenatoare cu cel de mai sus, are in plus afisajul pe fiecare canal care indica incarcarea pentru fiecare acumulator in parte. De asemenea are in plus optiunea de incarcare la 0.25 A. Posibilitatea de a anula afisajul in tipul incarcarii.
In schimb – si aici sunt putin dezamagit, lipseste optiunea de powerbank.
Aspectul si functionalitatea sunt de top, nu face nici un zgomot si lucreaza cu aceeasi timpi de incarcare ca si primul.
Aceeasi functie de reparare baterii overdischarged, foarte utila.
Caracteristici tehnice se pot gasi aici http://lygte-info.dk/review/Review%20Ch ... %20UK.html

Un manual de utilizare gasiti aici:http://www.lanterneled.ro/incarcatoare/ ... i-ion.html

Un lucru care mi-a placut la amandoua este faptul ca sunt dotate cu suporti antialunecare si arcuri de extindere a canalului fine, nu trebuie sa ai muschi ca sa bagi la incarcat un 18700.

Concluzie: 2 incarcatoare foarte bune care merita investitia – din punctul meu de vedere, ca utilizator.

Nu mai insist asupra lor, deoarece pe oriunde am citit parerile sunt pozitive, si aici si afara.



Acumulatori XTAR

Imagine

Tot in acelasi pachet am primit spre folosire si concluzionare acumulatori, in urmatoarea configuratie:

1. XTAR 18650, Li-Ion, cu protectie, 3.7 V, de 3400 mAh si de 3100 mAh

Acumulatorii sunt destul de mari in diametru, nu intra in orice mod fie el mecanic sau electronic. Eu am folosit pe cea de 3100 mAh in vamo V5 si mecanic Caravela.
Cea de 3400 intra lejer in vamo V2, dar nu intra in V5 si nu lasa Caravela sa iasa la forma finala, nefiind un mod telescopic. In Astro, chiar daca e telescopic, nu intra datorita diametrului.
Din cate am citit rata de descarcare este in jur de 2C. Dupa cum se poate vedea in link-urile de mai jos PCB suporta un curent de 6.3 - 6.6 A.
Aceste aspecte sunt de inteles, deoarece acumulatorii sunt destinati lanternelor in prima faza, firma xtar fiind producator de lanterne.
Conform informatiilor adunate celulele sunt Panasonic. Nu am verificat, deoarece nu sunt ale mele si am promis sa le trimit inapoi asa cum le-am primit.
Cea de 3100 mAh s-a comportat civilizat dar nu este o baterie pentru vapat subohm pe mecanic. Ca timp de folosire se comporta ca orice baterie la acest nivel de tip Samsung sau Sanyo, nu are rost sa exemplific deoarece depinde de cat vapam fiecare, rezistenta etc.
Detalii aici:
http://lygte-info.dk/review/batteries20 ... %20UK.html
http://lygte-info.dk/review/batteries20 ... %20UK.html

2. XTAR 18650 Li-Ion High Drain (HD), 3.6 V, 2900 mAH si descarcare la 10 A

Nu am gasit teste pe internet, nu am gasit informatii verificate despre celula. Dar…
Cu toate ca este Li-Io, acesta este acumulatorul care m-a impresionat, si pe mecanic si pe electronic. Intra in orice mod.
Ca vaper, simt cand bateria ajunge in jurul valorii de 3.7 V si o bag la incarcat. Notiunea de “simt cand” incepe sa se materializeze de pa la 3.9 V la orice baterie Li-Io pe care am incercat-o.
La acest acumulator, in mecanic, am recurs la masurare in fiecare seara deoarece nu am simtit diferenta la vapat pana la 3.7 V. Poate mergea si mai jos, dar nu am incercat. Doua zile fara probleme la stilul meu de vapat.
As recomanda-o fara nici o indoiala.
Detalii aici http://www.xtarlight.com/05-chanpin/p-0 ... y%20Series

3. XTAR 18700, Li-Ion, 3.7V, 2600 mAh. cu protectie

Conform informatiilor gasite celula este Sanyo. Fiindca sunt utilizator de Sanyo, consider ca este o celula buna.
Acumulatorul este bun, dar nu este pentru mine deoarece in afara de problema diametrului marit de la protectie apare si lungimea de 700. Probabil este o baterie perfecta pentru lanterne. Protectia la curent pana la 6.1 A, deci se poate aproxima o rata de descarcare de 2C.
Detalii tehnice aici:
http://lygte-info.dk/review/batteries20 ... %20UK.html

4. Efest IMR 18650, 1500 mAh, 3.7 V, V1

Este o baterie foarte cunoscuta si foarte ieftina. Nu m-a dezamagit deloc, merge bine in mecanic si ma duce cel putin pana seara. Din punctul meu de vedere se comporta cum trebuie pentru un IMR. Intra in orice mod fara probleme. Avantaj pentru cei fara moduri telescopice (ca mine) fiind varianta V1.
Este o baterie buna de backup si nu numai.

Detalii aici (versiunea 1600 mAh 2014):
http://lygte-info.dk/review/batteries20 ... %20UK.html

Aici apare faptul ca bateria poate descarca pana la 30A (20C), dar din cate am citit nu a fost suficient testata si acelea sunt datele producatorului.

5. XTAR IMR 18350 850mAh 3.7V Li-Ion

Vedetele seriei!
Am fost impresionat de felul cum se comporta solo sau la dublu in step down. Foarte “IMR” cum s-ar zice, sunt mici dar fortoase si satsifac pe orice vaper amator de moduri in short mode. Tin foarte bine in timp si nu ai senzatia ca “obosesc” pana la tensiunea de 3.6-3.7, unde ma opresc eu de obicei.
Conform detaliilor tehnice despre acumulatori IMR, de obicei ei sunt descrisi ca Li-Mn. Acestia au in denumire Li-Ion, ceea ce se explica daca aveti rabdare sa cititi aici:
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... -quot-mean

Le recomand fara rezerve.

Detalii aici:
http://www.xtarlight.com/05-chanpin/p-0 ... y%20Series

Am folosit pentru teste urmatoarele:
Moduri mecanice : Caravela si Astro
Moduri cu electronica: vamo V5 si V2, eVic
Avatar utilizator
alexgogo-VA
veteran
veteran
Mesaje: 872
Membru din: Sâm Iun 29, 2013 7:55 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Review chargere si acumulatori XTAR - Cristian

Mesaj de alexgogo-VA »

Felicitari pentru review, intr-adevar, 18350 mi-au placut mult si mie si chiar la pretul lor isi merita banii. Sa vedem ce spune si dl. dex, el e mai "electronic" asa :)
cristian
veteran
veteran
Mesaje: 2374
Membru din: Sâm Iun 29, 2013 10:25 pm

Re: Review chargere si acumulatori XTAR - Cristian

Mesaj de cristian »

Am uitat sa precizez ca fotografiile sunt facute de mine, deci produsele din foto sunt exact cele pe care le-am primit.

Multumesc Alex, e un review de "consumator". Sa asteptam de la Marian detalii mai tehnice, sigur o sa avem de citit ceva interesant.
Si felicitari si tie, ai fost primul dintre noi.

Mi-a placut marfa in general, o sa cumpar 2 x 18350 si un 18650 HD. De asemenea un efest IMR si ceva chargere :)
Avatar utilizator
Suparici
utilizator junior
utilizator junior
Mesaje: 66
Membru din: Mar Noi 12, 2013 11:23 pm

Re: Review chargere si acumulatori XTAR - Cristian

Mesaj de Suparici »

Multumesc baieti pentru amabilitate si timpul acordat ! :)

Azi v-am trimis ceva nou :P
Avatar utilizator
moremih
veteran
veteran
Mesaje: 538
Membru din: Dum Sep 22, 2013 12:18 am

Re: Review chargere si acumulatori XTAR - Cristian

Mesaj de moremih »

Bune reviewuri .
Trebuie sa vizitez online magazinul , imi trebuie ceva baterii pentru modurile mecanice noi ce-mi sosesc .

Sent from my Nivo using Tapatalk 2
Avatar utilizator
alexgogo-VA
veteran
veteran
Mesaje: 872
Membru din: Sâm Iun 29, 2013 7:55 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Review chargere si acumulatori XTAR - Cristian

Mesaj de alexgogo-VA »

Moremith, așteaptă daca poti e putin, ar trebui sa apara niste hd-uri serioase ;)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
cristian
veteran
veteran
Mesaje: 2374
Membru din: Sâm Iun 29, 2013 10:25 pm

Re: Review chargere si acumulatori XTAR - Cristian

Mesaj de cristian »

Suparici scrie:Multumesc baieti pentru amabilitate si timpul acordat ! :)

Azi v-am trimis ceva nou :P
Cu multa placere. Am avut ceva emotii sa stii :oops:
Astept marfa, sunt ca si copiii aia care primesc cutiute cu piese LEGO :)
alexgogo-VA scrie:Moremith, așteaptă daca poti e putin, ar trebui sa apara niste hd-uri serioase ;)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Si eu zic la fel. Surprize, surprize....
Avatar utilizator
moremih
veteran
veteran
Mesaje: 538
Membru din: Dum Sep 22, 2013 12:18 am

Re: Review chargere si acumulatori XTAR - Cristian

Mesaj de moremih »

Vreau nu vreau tot trebuie sa astept si sa trag de ceea ce am .
Trebuie sa se incarce pusculita .
Ce sa faci , cel mic cere , statul cere , femeia cere ....... bugetar sunt cand mi se cere , dar cand cer si eu o marire de salar' , nu apar in carti .
Asta-i viata !!!!!!!


















Sent from my Nivo using Tapatalk 2
Avatar utilizator
alexgogo-VA
veteran
veteran
Mesaje: 872
Membru din: Sâm Iun 29, 2013 7:55 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Review chargere si acumulatori XTAR - Cristian

Mesaj de alexgogo-VA »

nu esti singurul :(
c__b
utilizator experimentat
utilizator experimentat
Mesaje: 391
Membru din: Dum Aug 18, 2013 1:59 am
Localitate: Targu Mures

Re: Review chargere si acumulatori XTAR - Cristian

Mesaj de c__b »

moremih scrie:Vreau nu vreau tot trebuie sa astept si sa trag de ceea ce am .
Trebuie sa se incarce pusculita .
Ce sa faci , cel mic cere , statul cere , femeia cere ....... bugetar sunt cand mi se cere , dar cand cer si eu o marire de salar' , nu apar in carti .
Asta-i viata !!!!!!!
Off (insa doar partial): vezi ca ai gresit la propozitia de incheiere, trebuiau semne de intrebare, nu de mirare. :ugeek:

@Crisian: multumim pentru review!
@Suparici: hai, zi-ne tot! Aduceti ceva noutati?
Avatar utilizator
moremih
veteran
veteran
Mesaje: 538
Membru din: Dum Sep 22, 2013 12:18 am

Re: Review chargere si acumulatori XTAR - Cristian

Mesaj de moremih »

Multumesc pentru corectie.
Stima

Sent from my Nivo using Tapatalk 2
Avatar utilizator
Suparici
utilizator junior
utilizator junior
Mesaje: 66
Membru din: Mar Noi 12, 2013 11:23 pm

Re: Review chargere si acumulatori XTAR - Cristian

Mesaj de Suparici »

c_baias scrie: @Suparici: hai, zi-ne tot! Aduceti ceva noutati?
Am adus cateva incarcatoare noi, cativa acumulatori Efest si am completat stocul de Efest.
Din incarcatoare, momentam am pus doar unul pe site, MC1. Mai am VP2, SP1, MC0

Aici sunt produsele noi: http://www.lanterneled.ro/produse-noi" onclick="window.open(this.href);return false;
Efest 18650 1600 mAh 30A http://www.lanterneled.ro/acumulatori-l ... lator.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Acumulatori: http://www.lanterneled.ro/13-acumulatori-lanterne" onclick="window.open(this.href);return false;
Fişiere ataşate
incarcator-xtar-vp2.jpg
incarcator-xtar-vp2.jpg (163.12 KiB) Vizualizat de 5861 ori
cristian
veteran
veteran
Mesaje: 2374
Membru din: Sâm Iun 29, 2013 10:25 pm

Re: Review chargere si acumulatori XTAR - Cristian

Mesaj de cristian »

In contextul discutiilor de mai sus, am sa continui cu prezentarea noutatilor de la XTAR.
Am onoarea de a continua seria de prezentare a chargerelor si acumulatorilor, incluzand aparitiile noi de pe http://www.lanterneled.ro" onclick="window.open(this.href);return false;.

Am mai primit un nou pachet de la Gabriel, care contine urmatoarele:
1. Chargere XTAR 4 modele, VP2, SP1, MC0 si MC1 intrate de curand in stoc.
2. Acumulatori Efest, 3 modele: 18650 IMR Li-Mn 1600 mAh, 18350 IMR High Drain 800 mAh si Efest 18350 Li-Ion 900 mAh protected. Plus una bucata 14500.

Ca de obicei, pachetul extrem de ingrijit, toate produsele ambalate in cutia originala si apoi in folie cu bule. Nu mai pun fotografii cu produsele ambalate, va rog sa ma credeti pe cuvant :)

Deci, sa purcedem la prezentare.

Cap. 1 - Chargere

Imagine

XTAR VP2 – un charger care vine cu o facilitate in plus fata de VP1, aceea de... powerbank! Exact asta era aspectul pe care l-am considerat lipsa la versiunea 1, avand in vedere ca aceste chargere sunt incluse in categoria profi. Mai mult de atat, iesirea USB asigura 5V la un curent de 1A – a depasit pragul psihologic de 500 mAh.

Imagine

Imagine

Imagine

Comparatie VP1/VP2 (cel mare e VP2):

Imagine

Imagine

Un incarcator dual channel cu canale total independente, cu posibilitatea de reglare a intensitatii curentului de incarcare de la 0.25 A la 1A. Modificarea curentului de incarcare se poate face si in timpul incarcarii. Incarca acumulatori de dimensiuni extrem de variate de la 14500 la 26650.
Pentru diferite tipuri de acumulatori avem si posibilitatea de a alege intre 3.2 V, 3.6 V si 3.8 V care corespund unor tensiuni de incarcare maxime de 3.6 V, 4.2 V si 4.35 V.
Fara sa insist, aduc in vedere deja cunoscuta functie de activare a acumulatorilor overdischarged.
Display functional, foarte usor de citit, aceeasi culoare bleu pe fundal negru. Putem vizualiza si seta totodata curentul de incarcare, in timp ce sunt vizualizate cele doua canale de incarcare cu nivelul de incarcare a bateriei si tensiunea in timp real. Pe langa display, fiecare canal este dotat cu un LED de culoare rosu/verde in functie de stadiul incarcarii, sau, pentru iesirea USB cand este folosit ca powerbank.
Protectie la polaritate inversata si scurt-circuit.
Din tot ce am folosit pana acum, consider ca este cel mai complet charger ca functionalitate si versatilitate.

XTAR SP1 – o aparitie interesanta, single channel, cu functii care satisfac orice utilizator.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine


In primul rand contine aproximativ aceleasi facilitati ca si VP2 cu exceptia display-ului.
Curent de incarcare la alegere intre 0.5 A, 1A si atentie! 2A.
Tensiune la alegere in functie de tipul acumulatorului, adica 3.2 V, 3.6 V si 3.8 V.
Canalul de incarcare este generos, poate primi inclusiv 26650. Incarca Li-Ion si LiFePO4.
Protectie la polaritate inversa si scurt-circuit. Optiunea de activare baterii overdischarged.
Functie de powerbank cu 1A la iesire. Iesire USB dotata cu protectie la scurt-circuit, polaritate inversata si functia de sleep mode.
Un incarcator care merita toata atentia, singurul inconvenient - pentru mine, este single channel mode.

Ambele chargere prezentate mai sus folosesc tehnologia "pulse width modulation" (PWM) pentru maximizarea eficientei circuitului DC-DC.
Deoarece suntem in zona “new arrivals”, nu am gasit review-uri tehnice, dar se pot gasi detalii pe pagina producatorului: http://www.xtarlight.com/05-chanpin/p-0 ... %20Arrival" onclick="window.open(this.href);return false;

Ambele incarcatoare vin cu cele necesare pentru alimentare la 220 V si alimentare la 12V, manual de utilizare in limba engleza si un certficat cu seria chargerului.


Si acum sa trecem la miniaturi:

MC0 – o bijuterie care poate incarca acumulatori pana la modelul 18500, single channel. Mic dar dotat, incarca Li-Ion la 0.25 A sau 0.5 A. Pentru alimentare foloseste un cablu USB, cu intrare miniUSB la 5V si 0.5 A.

Imagine

Imagine

Imagine

Pentru comparatie, langa un 18650

Imagine

LED rosu/verde pentru urmarirea procesului de incarcare si albastru pentru cele doua optiuni de curent de incarcare.
Protectie la scurt-circuit si polaritate inversa. Protectie la supraincalzire, scade automat curentul de incarcare cand detecteaza o crestere a temperaturii.
Bineinteles, nu lipseste functia de activare a bateriilor overdischarged.
Recunosc ca acest minicharger m-a impresionat, si consider pentru utilizatorii de 18350 este un device excelent. Cantareste 22 grame. Pachetul contine cablu USB, chargerul, instructiuni de folosire si certificat cu seria aparatului.
Detalii pe pagina producatorului: http://www.xtarlight.com/05-chanpin/p-0 ... %20Arrival" onclick="window.open(this.href);return false;
Si aici detalii tehnice si teste: http://lygte-info.dk/review/Review%20Ch ... %20UK.html" onclick="window.open(this.href);return false;

MC1 – un pic mai generos ca primul, dar tot in categoria mini, incarca celule Li-Ion pana la dimensiunea 26650 la un curent constant de 0.5 A – singura optiune, dar suficienta pentru a incarca orice tip de acumulatori.

Imagine

Imagine

Imagine

Port miniUSB, protectiile de baza, inclusiv la supraincalzire, functie de activare a bateriilor overdischarged. Un LED rosu/verde pentru functia de incarcare. Are doar 20 grame. Pachetul contine cablu USB, chargerul single channel, instructiuni de folosire si certificat cu seria aparatului.
Detalii aici: http://www.xtarlight.com/05-chanpin/p-0 ... r%20Series" onclick="window.open(this.href);return false;
Ambele chargere din seria MC sunt definite ca fiind din nisa celor portabile dar tot categoria profi avand in vedere ca suporta aceeasi tehnologie.
Mi-as lua unul pentru backup, de tinut in masina.

Despre acumulatori, va urma.

Cu consideratie,

Cristian
cristian
veteran
veteran
Mesaje: 2374
Membru din: Sâm Iun 29, 2013 10:25 pm

Re: Review chargere si acumulatori XTAR - Cristian

Mesaj de cristian »

O poza cu toate chargerele XTAR care mi-au trecut prin mana. Lipseste WP2 II 2014.
De la stanga la dreapta: MC0, MC1, SP1, VP1, VP2.

Imagine

O seara buna.
cristian
veteran
veteran
Mesaje: 2374
Membru din: Sâm Iun 29, 2013 10:25 pm

Review acumulatori Efest - Cristian

Mesaj de cristian »

Cateva cuvinte despre acumulatoriii Efest trimisi de Gabriel, intrati de curand in stoc la http://www.lanterneled.ro" onclick="window.open(this.href);return false;

Efest IMR 18650 3.7 V 1600 mAh 30 A

Imagine

Un acumulator cu performante foarte bune, conform producatorului descarca 30 A. Un avantaj ar fi dimensiunile standard si borna pozitiva flat care permit folosirea cu un mod mecanic care nu este telescopic, in tubul pentru 18650, care se va inchide perfect.
Presteaza bine si duce cel putin o zi in functie de cat vapeaza fiecare.
Specific ca informatia privind rata de descarcare de 20C (30 A) este preluata din specificatiile producatorului.
Detalii tehnice si teste: http://lygte-info.dk/review/batteries20 ... %20UK.html

Este un acumulator care merita luat in considerare in special datorita ratei mari de descarcare si, nu in ultimul rand datorita pretului.

Efest IMR 18350 3.7 V 800 mAh

Imagine

Foarte cunoscuti in randul vaperilor, dar recent aparuti in oferta http://www.lanterneled.ro" onclick="window.open(this.href);return false;.
Este unul din acumulatorii mei preferati, presteaza foarte bine single in step up cat la dublu si in modul step down. Presteaza bine si in mecanic, si ce mi se pare cel mai important nu am vazut o scadere considerabila a performantelor in timp (aici depinde si de modul de utilizare, bineinteles). Este varianta V1 cu borna pozitiva flat.
Este un acumulator cu un pret foarte accesibil, cred ca majoritatea a avut sau are o pereche prin trusa de vapat.

Detalii tehnice si teste: http://lygte-info.dk/review/batteries20 ... %20UK.html

Efest Li-Ion 18350 3.7 V 900 mAh cu protectie

Imagine

Acest acumulator m-a surprins in mod placut, atat datorita performantelor bune dar mai ales prin prisma dimensiunilor: cu toate ca are protectie, deci depaseste standardul ca dimensiuni, diametrul permite folosirea fara probleme in modurile mele. Este varianta V2 cu "button top".
Conectorul negativ este marcat Efest (marca inregistrata). Este unicul acumulator Efest la care am vazut acest marcaj.

Imagine

Detalii tehnice si teste: http://lygte-info.dk/review/batteries20 ... %20UK.html

Acumulator Efest IMR 14650 950mAh 3.7V LiMn V1

Am mai primit un acumulator Efest 14650, care se poate vedea aici http://www.lanterneled.ro/acumulatori-l ... lator.html pe care nu l-am putut testa deoarece nu am avut nici un device (ET, lanterna etc) care sa accepte acest model.
Pentru cei interesati de acest model, gasiti teste si detalii tehnice aici: http://lygte-info.dk/review/batteries20 ... %20UK.html


O poza de ansamblu cu cei trei testati de mine in care se observa forma polului pozitiv:

Imagine

Cateva consideratii...

In continuare, dintre acumulatorii entry - middle level existenti pe piata noastra, Efest au un mare + datorita performantelor bune pe care le ofera la un pret cu adevarat decent. I-am folosit mult timp si ii voi folosi in continuare.

Intre timp, datorita lui Gabriel am devenit fan acumulatori XTAR, care sunt deja in alta nisa de performanta. Dar despre ei am vorbit deja....

Sa auzim numai de bine!

Cristian
Scrie răspuns