Omega drip

Post Reply
c__b
utilizator experimentat
Posts: 391
Joined: Sun Aug 18, 2013 1:59 am
Location: Targu Mures

Omega drip

Post by c__b » Sat Apr 12, 2014 12:01 am

Ha! Deschid si eu un topic, pentru mine, deocamdata.

Deci... De vreo doua saptamani m-am decis ca vreau si eu sa incerc vapatul in stil malaezian. Pentru necunoscatori, rezistente mici-mici, gauri de admisie a aerului mari-mari, TH mult mult, vapori si mai multi, respectiv consum de lichid gen "cat consuma un Humvee".

Despre ce e vorba: drip, inox, dual-coil (trei post-uri), gauri de aer 3 la numar, fiecare de cate 3 mm. Poate fi folosit single sau duap coil. Gaura de aer trece prin "buza" deck-ului, astfel ca prin rotirea clopotului poti varia dimensiunea, de la zero la 3mm. Camera de vapat medie spre mica.

Primul pas - de unde il cumpar. Fasttech - am vazut ca sunt probleme mari cu acest model (oameni care l-au primit cu postul central separat, prin cutie, gauri de aer dispuse arbitrar, pozele indica o finisare precara). Pretul - 6,66 USD. Am schimbat moneda pe EUR, si a fost mai bine :)
In tara se gaseste pe tigaraego (vreo 75 lei), respectiv tigarile de mures si cluj (90 lei in cap). Ambele clone Hcigar. De calitate buna, deci.

Eu l-am pipait si testat la mine in oras, la tigara-de-mures.ro. Mi-a placut la nebunie cum arata pe Nemesis. L-am cumparat tot de acolo, pipait, vazut, mirosit, mai ieftin decat la un mag. online + transport.

Setari testate:
1. Micro pe 1,5 mm, vata indoita pe sub rezistenta, rezistentele pozitionate cam la nivelul gaurilor de aer. 5 spire de kanthal, 0,30 adica ~ 0,45 ohmi. Prea mic diametrul, nu apuca sa se alimenteze vata cum trebuie, vaporii sunt innecaciosi si pisca. Deci, aviz amatorilor, nu faceti asa ceva. Posibil sa functioneze cu nano-dragon-coil.
2. Privit clipuri, de review-uri si builduri. Facut rezistenta pe 2mm, patru spire, tot kanthal 0,3 si tot ~ 0,45 ohmi. Ascultat de producator, ridicat rezistentele deasupra gaurilor de aer. Nu recomand. TH ucigator. Citit ECF. Impins rezistenta jos, la nivelul gaurilor de aer. Poate chiar putin mai jos. Treburile s-au mai domolit, TH-ul inca e mare (4-4mg/ml), va trebui sa prepar niste lichide de 3.

Concluzii:
- e super pentru subohm
- aroma si TH ca la drip bine gandit
- masina de produs aburi, care, a'propos, nu mi se par fierbinti
- build dificil, trebuie sa invarti firele pe sub surubele, care nu au cel mai potrivit cap pentru asta.
- mustiucul stil Chaos drip-tip (taiat in unghi de 45 grade) e chiar handy, dupa ce te obisnuiesti sa il utilizezi.cristian
veteran
Posts: 2374
Joined: Sat Jun 29, 2013 10:25 pm
Denmark

Re: Omega drip

Post by cristian » Sat Apr 12, 2014 12:14 am

Sa-l stapanesti sanatos man!
Si eu am vrut sa iau unul pentru colectia de dripuri, dar am amanat-o pe alta data.

Dar de ce zici ca bagi sarma pe sub capul surubului? Nu o treci prin orificiile din posturi?
Eu pe patriot fac aceaasi setare, pe un diametru ~ 2 mm, dar bag picioarele de la rezistente prin gauri. E mai dificil la postul de +, central, sarma de 0.3 e grosuta, si bagi 2 prin gaura, dar se poate.

c__b
utilizator experimentat
Posts: 391
Joined: Sun Aug 18, 2013 1:59 am
Location: Targu Mures

Re: Omega drip

Post by c__b » Sat Apr 12, 2014 12:44 am

Prima data te parafrazez: "Tot la drip am ajuns, ba!" :)

Omega de la Hcigar nu are acele gaurele in post-uri. Clonele de pe fasttech parca au, dar fara folos, pentru ca in post-ul central nu incap doua "sarme" de 0,30. Cel putin asa zic oamenii p-acolo, in comment-uri. Plus "loteria gaurilor " de aer (am vazut poze cu atomizoare Omega primite de clientii Fasttech, cu gaurile de aer pe posturile laterale, sau transversal, pe postul central).

Oricum, pain in the butt, dar nu faci chestia asta zilnic. Plus ca la Aqua e cam la fel sistemul, deci am oaresce experienta. Doar ca surubelele acelea nenorocite de pe Omega nu au baza capului dreapta, ci oarecum rotunjita. Voi cumpara altele de pe Vapez, poate s-or nimeri mai bune.

Patriot-ul tau nu are gaurile de aer mai mici? Eu asa stiu, si asta a fost motivul pentru care am ales Omega (sa pot inhala direct in plamani).

cristian
veteran
Posts: 2374
Joined: Sat Jun 29, 2013 10:25 pm
Denmark

Re: Omega drip

Post by cristian » Sat Apr 12, 2014 3:02 am

Servus man, asa e... tot la drip )

Patriotul are gaurele chiar mici, cred ca sunt de 0.8 dupa mine. Interesant este ca mie imi este deajuns, da aer exact cat trebuie, dar nu pentru stilul smuls. Cine are neaparat dorinta asta, le poate largi. Eu am incercat, dar nu-mi prieste trasul ca la narghilea.

Si da, eu m-am uitat pe FT si am vazut ca are orificii in posturi. E nashpa direct pe suruburi mai ales la microcoil.

Apropos de sarma de 0.3: la mine intra 2 prin +, fara sa fortez. Probabil ca daca nu intrau, largeam gaura.

c__b
utilizator experimentat
Posts: 391
Joined: Sun Aug 18, 2013 1:59 am
Location: Targu Mures

Re: Omega drip

Post by c__b » Wed Jun 18, 2014 10:57 pm

Drum bun, Omega.
Wellcome Quasar!

Post Reply