DNA-EScribe

User avatar
HORATUCU
veteran
Posts: 959
Joined: Sun Jun 30, 2013 3:38 pm
Location: CLUJ-NAPOCA
Romania

DNA-EScribe

Post by HORATUCU » Wed Oct 05, 2016 9:43 am

Cred ca este momentul pt. a deschide acest subiect.
Noutati, setari, configurari, sfaturi.
Eu care-s nou in domeniu simt nevoia sa ma sfatuiesc cu cei mai avansati.
EScribe este un program cu multe posibilitati de setare a cipului DNA, are o multime de functii si o setare in plus sau in minus face diferenta.
Incep cu o intrebare atotcuprinzatoare: Care sunt pasii pentru setarea corecta a unui atomizor in TC ?


„Carpe diem, quam minimum credula postero” HORATIU

User avatar
dan1978
veteran
Posts: 893
Joined: Tue Jul 09, 2013 10:47 am
Romania

Re: DNA-EScribe

Post by dan1978 » Wed Oct 05, 2016 5:09 pm

Pana una alta e bine de rasfoit https://evolvapor.forumchitchat.com/categories" onclick="window.open(this.href);return false;
Pe mine ma seaca faza asta http://www.evolvapor.forumchitchat.com/ ... ?&trail=15" onclick="window.open(this.href);return false; , nu reusesc.....si l-am gadilat ieri toata ziua.
Image Din 15-02-2011Image

User avatar
HORATUCU
veteran
Posts: 959
Joined: Sun Jun 30, 2013 3:38 pm
Location: CLUJ-NAPOCA
Romania

Re: DNA-EScribe

Post by HORATUCU » Wed Oct 05, 2016 5:59 pm

Eu sunt pe SS, nu pot incerca, dar pare logic ce zice tipul. Ai incarcat csv-urile lui si nu merge?
„Carpe diem, quam minimum credula postero” HORATIU

User avatar
dan1978
veteran
Posts: 893
Joined: Tue Jul 09, 2013 10:47 am
Romania

Re: DNA-EScribe

Post by dan1978 » Wed Oct 05, 2016 6:14 pm

Pas cu pas.
Image Din 15-02-2011Image

User avatar
HORATUCU
veteran
Posts: 959
Joined: Sun Jun 30, 2013 3:38 pm
Location: CLUJ-NAPOCA
Romania

Re: DNA-EScribe

Post by HORATUCU » Wed Oct 05, 2016 6:42 pm

???? De cand a aparut SS-ul nu am mai facut rezi din altceva. Pt. tine o sa incerc zilele urmatoare si eu asa, si revin.
„Carpe diem, quam minimum credula postero” HORATIU

User avatar
HORATUCU
veteran
Posts: 959
Joined: Sun Jun 30, 2013 3:38 pm
Location: CLUJ-NAPOCA
Romania

Re: DNA-EScribe

Post by HORATUCU » Wed Oct 05, 2016 7:25 pm

Bun, uite pasii urmati de mine.
1. Deschid EScribe si conectez modul.
2. Intru in Steam-Engine sectiunea Wire Wizard: http://www.steam-engine.org/wirewiz.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
Aici declar ce rezistenta (sau rezistente la dual) am facut si din ce material.
Citesc cati ohmi are aty in Escribe in sectiunea Atomizer analyzer. Ma uit in Steam-Engine la sectiunea Results si daca difera rezistenta mai lucrez la parametrii declarati(nr. de spire,distant dinre ele, lungimea picioruselor)pana sunt cat mai apropiate ca valori.
Clic pe DNA 200 si salvezi curba obtinuta (TFR) in format CSV.
3. In Escribe aleg un profil. La sectiunea MATERIALS , incarc noul material sub ce nume aleg, adica csv-ul rezultat in Steam-Engine. Il trec pe device.
4. In sectiunea GENERAL setez o putere
- bifez casuta cu TEMPERATURE DOMINANT
- PREHEAT POWER -declar purerea aleasa de preheat
- Aleg PREHEAT PUNCH in general la valoarea 9
- Declar timpul de preheat
- Bifez OHMS LOCKED
5. Din ATOMIZER ANALYZER blochez rezistenta
6. Intru in DEVICE MONITOR si fac modificari temperatura si putere pana e ce vreau.
7. Ma intorc in sectiunea GENERAL, fac modificarile de putere si temperatura si aici
8. Salvez profilul
9. Uploadez profilul la device.
10. Deconectez
Singura necunoscuta pt. mine sunt parametrii grafici, care si ei trebuie setati cumva sa fie bine , dar inca cercetez.
„Carpe diem, quam minimum credula postero” HORATIU

User avatar
Midnight Caller
veteran
Posts: 860
Joined: Sun Jun 30, 2013 6:09 pm
Location: Bucuresti

Re: DNA-EScribe

Post by Midnight Caller » Thu Oct 06, 2016 12:06 am

Mai lipseste sa ii faci distributia la mod-ul ala dupa care il sincronizezi in cloud sa vapezi la fel pe orice continent, apoi sa ii faci root si sa pui linux pe el. Sheeesh...

Sent from my ONE A2003 using Tapatalk

User avatar
alexinos
utilizator experimentat
Posts: 306
Joined: Fri Oct 17, 2014 11:50 pm
Location: Baden/Ploiesti

Re: DNA-EScribe

Post by alexinos » Thu Oct 06, 2016 11:23 pm

Se spune ca pe TC trebuie sa nu blochezi valoarea rezistentei si TC va functiona mult mai bine.

slavyk
veteran
Posts: 1564
Joined: Wed Jul 03, 2013 11:42 am
Location: Sighetu Marmatiei
Contact:
Romania

Re: DNA-EScribe

Post by slavyk » Fri Oct 07, 2016 7:41 am

Nu am mod cu DNA deci nici escribe dar nu mi se pare logic să nu blochezi rezistența. Sunt curios ce valoare a rezistenței arată modul dacă scoți atomizorul cald pentru, știu eu, o operație oarecare (încărcat, curățat conectorul, orice altceva) iar valoarea rezistenței să nu fie blocată și pui același atomizor la loc în mai puțin de 1 minut. :D

User avatar
HORATUCU
veteran
Posts: 959
Joined: Sun Jun 30, 2013 3:38 pm
Location: CLUJ-NAPOCA
Romania

Re: DNA-EScribe

Post by HORATUCU » Fri Oct 07, 2016 8:44 am

Cu EScribe, treburile in TC nu-s asa simple. Ca sa-ti dau un raspuns rapid: de la rezistenta rece de 0.41 ohm, calda o citeste 0.45 ohm. In sarcina arata cam asa:

Image

Urca pana pe la 0.514 ohm. Fara sa blochezi rezistenta.
„Carpe diem, quam minimum credula postero” HORATIU

User avatar
HORATUCU
veteran
Posts: 959
Joined: Sun Jun 30, 2013 3:38 pm
Location: CLUJ-NAPOCA
Romania

Re: DNA-EScribe

Post by HORATUCU » Fri Oct 07, 2016 9:22 am

Asa arata cu rezistenta blocata:

Image
„Carpe diem, quam minimum credula postero” HORATIU

slavyk
veteran
Posts: 1564
Joined: Wed Jul 03, 2013 11:42 am
Location: Sighetu Marmatiei
Contact:
Romania

Re: DNA-EScribe

Post by slavyk » Fri Oct 07, 2016 9:59 am

Nu m-ai înțeles... Indiferent de soft, principiul este același, am pus pe undeva formula pe baza căreia funcționează TC. Fie că blochezi sau nu rezistența, valoarea acesteia (afișată pe ecran sau în softul de monitorizare) se modifică atît timp cît aceasta se încălzește. Blocarea rezistenței este utilă doar în cazul în care, prin forța împrejurărilor, ești nevoit să scoți atomizorul "cald" de pe mod și să-l pui la loc.

slavyk
veteran
Posts: 1564
Joined: Wed Jul 03, 2013 11:42 am
Location: Sighetu Marmatiei
Contact:
Romania

Re: DNA-EScribe

Post by slavyk » Fri Oct 07, 2016 11:22 am

Mici corecturi...
slavyk wrote:Nu am mod cu DNA deci nici escribe dar nu mi se pare logic să nu blochezi rezistența. Sunt curios ce valoare a rezistenței arată modul dacă scoți atomizorul cald pentru, știu eu, o operație oarecare (încărcat, curățat conectorul, orice altceva) iar valoarea rezistenței să nu fie blocată și pui același atomizor la loc în mai mult timp decît 1 minut. :D
slavyk wrote:Nu m-ai înțeles... Indiferent de soft, principiul este același, am pus pe undeva formula pe baza căreia funcționează TC. Fie că blochezi sau nu rezistența, valoarea acesteia (afișată pe ecran sau în softul de monitorizare) se modifică atît timp cît aceasta își modifică temperatura. Blocarea rezistenței este utilă doar în cazul în care, prin forța împrejurărilor, ești nevoit să scoți atomizorul "cald" de pe mod și să-l pui la loc mai rece.
Image

User avatar
HORATUCU
veteran
Posts: 959
Joined: Sun Jun 30, 2013 3:38 pm
Location: CLUJ-NAPOCA
Romania

Re: DNA-EScribe

Post by HORATUCU » Fri Oct 07, 2016 11:54 am

HORATUCU wrote:Cu EScribe, treburile in TC nu-s asa simple. Ca sa-ti dau un raspuns rapid: de la rezistenta rece de 0.41 ohm, calda o citeste 0.45 ohm. In sarcina arata cam asa:

Image

Urca pana pe la 0.514 ohm. Fara sa blochezi rezistenta.
Asta-i raspunsul. Am citit si dupa un minut si dupa mai mult, pana la 4 minute.Citeste 0.45 fata de 0.41.
„Carpe diem, quam minimum credula postero” HORATIU

User avatar
HORATUCU
veteran
Posts: 959
Joined: Sun Jun 30, 2013 3:38 pm
Location: CLUJ-NAPOCA
Romania

Re: DNA-EScribe

Post by HORATUCU » Mon Oct 10, 2016 3:41 pm

HORATUCU wrote:Bun, uite pasii urmati de mine.
1. Deschid EScribe si conectez modul.
2. Intru in Steam-Engine sectiunea Wire Wizard: http://www.steam-engine.org/wirewiz.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
Aici declar ce rezistenta (sau rezistente la dual) am facut si din ce material.
Citesc cati ohmi are aty in Escribe in sectiunea Atomizer analyzer. Ma uit in Steam-Engine la sectiunea Results si daca difera rezistenta mai lucrez la parametrii declarati(nr. de spire,distant dinre ele, lungimea picioruselor)pana sunt cat mai apropiate ca valori.
Clic pe DNA 200 si salvezi curba obtinuta (TFR) in format CSV.
3. In Escribe aleg un profil. La sectiunea MATERIALS , incarc noul material sub ce nume aleg, adica csv-ul rezultat in Steam-Engine. Il trec pe device.
4. In sectiunea GENERAL setez o putere
- bifez casuta cu TEMPERATURE DOMINANT
- PREHEAT POWER -declar purerea aleasa de preheat
- Aleg PREHEAT PUNCH in general la valoarea 9
- Declar timpul de preheat
- Bifez OHMS LOCKED
5. Din ATOMIZER ANALYZER blochez rezistenta
6. Intru in DEVICE MONITOR si fac modificari temperatura si putere pana e ce vreau.
7. Ma intorc in sectiunea GENERAL, fac modificarile de putere si temperatura si aici
8. Salvez profilul
9. Uploadez profilul la device.
10. Deconectez
Singura necunoscuta pt. mine sunt parametrii grafici, care si ei trebuie setati cumva sa fie bine , dar inca cercetez.
Revin cu o rectificare.
Punctul 2 nu trebuie facut. Trebuie incarcat profilul presetat in DNA, la care faci modificarile dorite de putere, prehit,etc.
Am vazut tarziu la sectiunea "Wire Wizard" ca exista un buton jos -"How it works". Aici zic ca nu are importanta cate spire, cati ohmi sau ce diametre alegi. Trebuie ales doar materialul.
Mentionez eu: Ba are importanta. Daca le alegi, apar erori cand vapezi, adica puterea scade drastic si nu poti vapa. De exemplu aleg 30 wat si-mi scade la 16 wat orice fac. Asta cu SS316. Am googalit si se pare ca si altii au avut problema asta, zic ei ,datorita schimbarilor infime din grafic.De aceea ei folosesc SS430, care are curba mai abrupta si merge totul OK. Eu zic ca-i un bug sau in Steam-Engine care genereaza prost csv-ul, sau in EScribe care preia csv-ul gresit.
Cu TI, curbele generate si cele presetate in DNA sunt identice, deci nu are rost sa faci csv.
„Carpe diem, quam minimum credula postero” HORATIU

Post Reply