Scule folosite pentru setup

Discutii despre silica, kanthal, mesh, nichelina si altele
Motanel05
utilizator consacrat
Posts: 463
Joined: Mon Sep 23, 2013 2:13 pm
Location: Comanesti Jud. Bacau
Contact:

Re: Scule folosite pentru setup

Post by Motanel05 » Wed Apr 29, 2015 9:54 pm

Setul de freze https://www.fasttech.com/products/1375401" onclick="window.open(this.href);return false; sunt pentru saloanele de manichiura-pedichiura, nicidecum pentru lucrul in metal. Le gasiti si pe siteurile romanesti cu articole cosmetice, inclusiv "dremelul" din trusa lor. Pentru frezare in metal, mai ales in inox, pe FT este setul asta https://www.fasttech.com/products/2205/ ... loy-rotary" onclick="window.open(this.href);return false; , sau daca doriti scule de marca, gasiti pe siteurile de profil.



c__b
utilizator experimentat
Posts: 391
Joined: Sun Aug 18, 2013 1:59 am
Location: Targu Mures

Re: Scule folosite pentru setup

Post by c__b » Thu Apr 30, 2015 1:05 am

Dremmelul meu a venit cu accesoriile cu prindere pe 3,2 mm; am cumpătat si eu niste freze triste din piață, 5lei /buc. Abia am reușit sa lărgesc gaura de refil si găurile de aer pe Sat-ul unui amic, si... gata, am topit 2!
Așa ca mai bine dau 30-50 lei pe una originala, si macar stiu ca nu mi se rupe in gaura de aer!

Motanel05
utilizator consacrat
Posts: 463
Joined: Mon Sep 23, 2013 2:13 pm
Location: Comanesti Jud. Bacau
Contact:

Re: Scule folosite pentru setup

Post by Motanel05 » Thu Apr 30, 2015 10:09 am

Activitatea de moding intra in categoria "hobby" si automat face parte din activitatile taxate ca atare, adica tot ce este legat de acest capitol are preturi piperate. De aceia este bine de stiut ca si o banala largire a unei gauri in capacul unui atomizor, necesita o investitie nu tocmai mica. Pentru o gaura de 1mm poti incerca sa o faci si cu un burghiu de 2 lei de la taraba ( si sigur gaura va iesi olarita...) sau daca vrei sa faci treaba cum trebuie, atunci folosesti un burghiu care ajunge si la 10 euro...
http://www.hobbytools.ro/index.php/scul ... -c-311_313" onclick="window.open(this.href);return false;
Acesta este aspectul pentru care 99% din clienti nu inteleg costul manoperei dintr-o lucrare facuta in regim home-made. Majoritatea considera ca a face o gaura este o banalitate si ridica mirati din sprincene daca le spui ca are un pret...
Revenind la scule, pentru cei care sunt infestati cu microbul mesteritului, pot sa le spun din experienta ca achizitionarea sculelor este net avantajoasa comandand in afara decat in tara. Si in acest domeniu, ca in toate celelalte, la noi se practica politica "jecmanirii legale" când vine vorba de preturi. Acelasi produs, de la aceiasi firma producatoare, in tara are pretul aproape dublu comparativ cu alte tari, chiar daca calculezi si transportul. De aceia, când vreti sa cumparati ceva, recomand cautarea pe net in tarile UE si abia apoi comandati.
http://www.satberlin.de/de/Proxxon-Masc ... raesstifte" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ceneo.pl/655977" onclick="window.open(this.href);return false;
Exemple sunt multe, puteti cauta inclusiv pe siteurile cu modelism.

cristian
veteran
Posts: 2374
Joined: Sat Jun 29, 2013 10:25 pm
Wallis and Futuna Islands

Re: Scule folosite pentru setup

Post by cristian » Thu Apr 30, 2015 12:28 pm

Motanele, nu exagera cu pedichiura :),ca nimeni nu a zis ca sunt freze de top pentru ca la pretul asta nici nu au cum. Sunt bune la engraving, largirea unui canal de alimentare intr-o baza de clona si cam atat. Bineinteles ca sunt si freze dimamantate de top, dar pentru 2 operatiuni pe an nu stiu daca merita.
Redimensionarea unei gauri de aer personal nu o fac decat cu burghiu Bosh, si nu s-a rupt nici unul niciodata. Costul unui burghiu merge pana la 8 lei si chiar mai sus, dar merita, se gasesc in Dedeman si probabil oriunde. In general folosesc intre 1 - 3 mm, depinde de operatie. Intai cu unul mai subtire, apoi largesc cu cel final.
La sat 22 a intrat ca in branza. Clona.
La agat2 a trebuit sa schimb 2 burghie ca sa strapung amarata aia de tabla de sub 1 mm. Tot clona.

Materialele din care sunt facute atty conteaza mult in situatii de genul asta, mai ales daca vorbim de clone.

Freza mea:
Image

Poze este de pe net, exact acest model, exceptionala. Cordonul flexibil face toti banii.

LE si intr-adevar sunt prea subtiri daca au 2.3 cum scrie acolo. Alea care le-am gasit eu arata la fel dar sunt mai groase si merg in dremel fara adaptari sau mandrine. (" onclick="window.open(this.href);return false;)

Motanel05
utilizator consacrat
Posts: 463
Joined: Mon Sep 23, 2013 2:13 pm
Location: Comanesti Jud. Bacau
Contact:

Re: Scule folosite pentru setup

Post by Motanel05 » Thu Apr 30, 2015 5:58 pm

Cristian, nu am glumit, cele specificate chiar sunt pentru manichiura-pedichiura. Le gasesti peste tot si la noi:
https://www.google.ro/?gws_rd=ssl#q=fre ... pedichiura" onclick="window.open(this.href);return false;
Daca reusesti sa faci cu ele o rectificare, e ceva, de regula in contact cu metalul (mai ales inox) se "termina" imediat. Sa nu se inteleaga ca sunt un snob si ca nu accept decat scule de top, doar am zis sa atrag atentia celor care nu stiu ca acele freze nu sunt pentru metal.
Apropo de freza, in acest moment cel mai bun pret din tara este asta:
http://www.utilul.ro/scule-si-unelte/sc ... 19169.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pentru cei mai putin pretentiosi, este asta:
http://www.bricostore.ro/alte-masini/32 ... 11425.html" onclick="window.open(this.href);return false;

cristian
veteran
Posts: 2374
Joined: Sat Jun 29, 2013 10:25 pm
Wallis and Futuna Islands

Re: Scule folosite pentru setup

Post by cristian » Thu Apr 30, 2015 7:03 pm

Te cred, eu nu le-am incercat, mi s-au parut "subtiri" calitativ, asa cum zici si tu. Cu exceptia faptului ca cele gasite de mine in targ au alt diametru, asa cum am zis. Dar la 15 lei am preferat sa "nu", e dubios pretul.
In tot ce ai zis ai dreptate, nu te contrazic. O scula buna, face treaba buna.

Freza pe care o am este exact ce imi trebuia, nu e chiar nano, e un mini dar cum se vede si in poza e destul de sanatoasa. Am facut de toate cu ea, dar din pacate nu se mai gaseste modelul asta.

O seara buna!

User avatar
domu
utilizator incepator
Posts: 34
Joined: Sat Feb 14, 2015 6:34 pm
Location: Bucuresti

Re: Scule folosite pentru setup

Post by domu » Thu Apr 30, 2015 7:56 pm

@cristian- o rugaminte: spune-mi, te rog, cum se prinde axul flexibil? Am cumparat mai demult din Cora o trusa cu o scula asemanatoare si nu am reusit niciodata sa-l montez. M-am gandit chiar ca este vreo piesa lipsa...

cristian
veteran
Posts: 2374
Joined: Sat Jun 29, 2013 10:25 pm
Wallis and Futuna Islands

Re: Scule folosite pentru setup

Post by cristian » Thu Apr 30, 2015 8:09 pm

Cu vorbe e mai greu, mai usor era o demonstratie, dar incerc.
Vezi ca dremelul meu are o "ureche" cu care se agata pe un suport ca sa nu te incomodeze.
In mandrina dremelului se prinde capatul de la flexibil, cel din dreapta in poza si in capatul celalalt se gaseste o alta mandrina identica cu a dremelului in care prinzi freza.

Acum tre' sa ma duc sa plimb catelul, asa ca inchei, dar daca am timp mai tarziui fac un clip si-l pun aici.

User avatar
domu
utilizator incepator
Posts: 34
Joined: Sat Feb 14, 2015 6:34 pm
Location: Bucuresti

Re: Scule folosite pentru setup

Post by domu » Thu Apr 30, 2015 9:03 pm

Cristi, nu vreau sa te deranjez, singura mea nelamurire este cum se cupleaza axul patrat al flexibilului in mandrina "dremel"-ului. La mine patratul este in interiorul carcasei de aluminiu (infiletabila pe carcasa masinii) si nu vad cum pot strange madrina dupa fixarea racordului. Exista vreo penseta patrata pe care nu o am eu si in care ar trebui sa intre axul?
Image

Image

Image
Multumesc.

cristian
veteran
Posts: 2374
Joined: Sat Jun 29, 2013 10:25 pm
Wallis and Futuna Islands

Re: Scule folosite pentru setup

Post by cristian » Thu Apr 30, 2015 9:37 pm

Nu ma deranjezi, dar tre sa scot masinaria sa ma uit ca nu stiu sa-ti zic pe de rost, ca-s batran si uit repede. sur1
Cum reusesc s-o fac, iti dau de veste.

User avatar
domu
utilizator incepator
Posts: 34
Joined: Sat Feb 14, 2015 6:34 pm
Location: Bucuresti

Re: Scule folosite pentru setup

Post by domu » Thu Apr 30, 2015 9:46 pm

O.K. Multumesc anticipat. Si eu sunt batran...sper sa nu uit ce am intrebat :?

cristian
veteran
Posts: 2374
Joined: Sat Jun 29, 2013 10:25 pm
Wallis and Futuna Islands

Re: Scule folosite pentru setup

Post by cristian » Thu Apr 30, 2015 10:02 pm

Hai ca l-am facut cu camera de la laptop care e de rahat, dar se poate vedea ce este important. Il pun in 5 min.

Stai ca i-am pus si muzica, cred ca o sa iti placa :fft

GATA:

[youtube][/youtube]

User avatar
domu
utilizator incepator
Posts: 34
Joined: Sat Feb 14, 2015 6:34 pm
Location: Bucuresti

Re: Scule folosite pentru setup

Post by domu » Thu Apr 30, 2015 10:37 pm

La flexibilul tau iese axul patrat in afara si-l poti fixa in penseta. Boierie! La mine nu. Deci probabil am sa modific o penseta in sensul de ai transforma prin pilire gaura din rotunda in patrata. Nu am sa pot sa strang dar cel putin va putea fi antrenat cablul.
Inca o data, MULTUMESC! :thumbup:

L.E.-l-am luat din nou la puricat si SURPRIZA: daca trag de patrat iese si la mine afara :L) :L) :L)
Noroc cu tine! Si cand ma gandesc ca-l am de vreo 5 ani si a stat nefolosit pana acum...

cristian
veteran
Posts: 2374
Joined: Sat Jun 29, 2013 10:25 pm
Wallis and Futuna Islands

Re: Scule folosite pentru setup

Post by cristian » Fri May 01, 2015 1:42 am

Nu pot decat sa ma bucur pentru tine, dar si pentru mine ca mi-am adus aminte cum se face :lol:
Am tras vreo 2 duble ca nu intelegeam de ce nu ajunge capatul cablului de antrenare la mandrina. Apoi mi-am adus aminte ca trageam de el si iese destul de mult. Nu inteleg cum e facut de iese atata de mult afara dupa cate intra la fel de usor in interiorul camasii.
Important e ca le-am deslusit, nu ? :thumbup:

Ne mai auzim.

User avatar
alexinos
utilizator experimentat
Posts: 306
Joined: Fri Oct 17, 2014 11:50 pm
Location: Baden/Ploiesti

Re: Scule folosite pentru setup

Post by alexinos » Sun Oct 18, 2015 10:56 am

Coil Master 521

http://de.dhgate.com/product/productdis ... from=store" onclick="window.open(this.href);return false;

Gasesc ca este foarte practic.Voi ce spuneti?

Post Reply